Χουριέτ: Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζουν έγγραφο με το περιεχόμενο των διερευνητικών

File Photo: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Έγγραφο με τον καθορισμό του περιεχομένου των διερευνητικών επαφών ετοιμάζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», τα μέρη, το οποίο θα υποβάλλουν στη συνέχεια στις πολιτικές αρχές των κρατών τους για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Όπως γράφει η Μαρία Ζαχαράκη στο ethnos.gr, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «οι δύο χώρες έχουν μία διαφορετική αντίληψη όσον αφορά τα ζητήματα και θα έχουν προβλήματα ακόμη και στα θέματα που θα συζητηθούν (στις διερευνητικές).

Οι όροι της Ελλάδας σε αυτό το θέμα είναι γνωστοί μέσω των ειδήσεων. Ενώ η Τουρκία είναι υπέρ του να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις και να τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

Τα μέρη εργάζονται σε ένα έγγραφο-πλαίσιο που θα περιλαμβάνει τα κεφάλαια και τη μέθοδο διεξαγωγής των διερευνητικών. Και μόλις επιτευχθεί συναίνεση πάνω στο πλαίσιο, τότε αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία.

  • Οι φάκελοι με τα θέματα που θα συζητηθούν στις διερευνητικές επαφές θα υποβληθούν έπειτα στις πολιτικές αρχές και των δύο χωρών. Όσο μακρά και επίπονη κι αν είναι η διαδικασία, το να καθίσουμε στο τραπέζι είναι ο πιο επωφελής δρόμος».

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες της Τουρκίας για τη διεξαγωγή συνομιλιών και με την Αίγυπτο με στόχο τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που έχει προσελκύσει την προσοχή των ελληνικών ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.

«Αν η Ελλάδα ενδιαφέρεται και ανησυχεί γι’ αυτό το θέμα, αυτό σημαίνει ότι η επιμονή της Τουρκίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολιάζει η αρθρογράφος Χαντέ Φιράτ, η δημοσιογράφος στην οποία βγήκε μέσω facetime το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καλέσει τον λαό να αντισταθεί.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Μάσκα για τον ιό, Γαλλία στα ελληνοτουρκικά ψηφίζουν οι Ελληνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: