Χωρίς Σωτήρη Τσιόδρα η σημερινή ενημέρωση: Ο καθηγητής που θα τον αντικαταστήσει

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς (Δ) και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας (Α) μιλάνε στην ενημέρωση των συντακτών για την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Χωρίς την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα θα παραχωρηθεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, τον κ. Τσίοδρα θα αντικαταστήσει ο καθηγητής  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας  στις 18:00, θα βρίσκεται ωστόσο κανονικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οπως έχει ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας εξηγήσει, η παρουσία του στην ενημέρωση θα γίνεται όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Την τελευταία φορά της απουσίας του, τον είχε αντικαταστήσει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος όμως βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Το βιογραφικό του κ. Χαράλαμπου Γώγου

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, απ όπου αποφοίτησε με «Αριστα» το 1979. Υπηρέτησε το αγροτικό του στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Αγ Ανδρέας» στην Πάτρα. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1987, στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις στα Νοσοκομεία Royal Liverpool University Hospital και στο Clatterbridge Hospital NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ελαβε την ειδικότητα της λοιμωξιολογίας το 1996. Υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπ/μίου Πατρών από το 1988. Είναι Καθηγητής Παθολογίας από το 2004. Είναι Δ/ντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών. Υπήρξε Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος (2009-11 και 2011-13),  και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (2007-13). Ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι η ανοσολογία των λοιμώξεων και το σύνδρομο σήψης.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος για την μελέτη της σήψης, μέλους της International Sepsis Alliance. Ιδιαίτερη ενασχόληση με την Ιατρική Εκπαίδευση και μέλος της επιτροπής για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του ΠΠ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στους 279 οι νεκροί του κορωναϊού: Κατέληξε 75χρονος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: