Χίος: Η μετατροπή της ΒΙ.ΑΛ. σε κλειστή δομή στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Μηταράκη

File Photo: Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το ζήτημα της μετατροπής ή μη της ΒΙ.ΑΛ. σε κλειστή ελεγχόμενη δομή αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 της Τετάρτης στο Δημαρχείο Χίου.

Όπως γράφει ο Politschios.gr, η σύσκεψη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς Βασίλη Βίγκα, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από το οποίο καλούσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουν για το μέλλον του hotspot στα Καμπόχωρα, ζητώντας μάλιστα επιτακτικά την απομάκρυνσή του, με το επιχείρημα ότι η λύση για το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι η θυσία του Χαλκειούς και της ευρύτερης περιοχής.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων, ορίζοντας τη σύσκεψη για το απόγευμα της Τετάρτης.

Υλοποιήσιμη λύση για τη ΒΙ.ΑΛ.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σημείωσε ότι ήρθε η ώρα για λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί αυτή η λύση να είναι σε βάρος του Χαλκειούς. Τόνισε δε ότι, οι όποιες προτάσεις κατατεθούν θα πρέπει να έχουν πρακτική εφαρμογή.

«Το Χαλκειός έχει υποστεί τα πάνδεινα. Δεν πρέπει να τιμωρηθεί κι άλλο. Η λύση είναι ότι πρέπει να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. αλλά για να κλείσει πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι μία λύση εφικτή και υλοποιήσιμη», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πάτρα: Αδύνατον να εφαρμοστούν πολλά από τα μέτρα στα σχολεία, λένε οι γονείς- Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: