Χαρδαλιάς: Από το Σάββατο κλειστά τις νύχτες περίπτερα και μίνι μάρκετ στις “κόκκινες περιοχές”

File photo: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, για τον κορωναϊόΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 πρωί της επομένης σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναi ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Όπως είπε κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν τα τηρούμε.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 5 το πρωί σήμερα 26 Σεπτεμβρίου, και θα ισχύσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

“Σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπλέον ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, και η Π.Ε. Τρικάλων μπαίνει από σήμερα το πρώι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείου Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στα 286 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας σε μια μέρα: Τα 163 στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: