Αρον – άρον καλούνται να φύγουν 70.000 Βρετανοί μετά την καραντίνα σε 7 ελληνικά νησιά

File Photo: Πέρυσι ήταν η χρεοκοπία του Thomas Cook που αναστάτωσε τις διακοπές των Βρετανών (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Φ΄λετος ο κορωναϊός. Φωτογραφία από την περυσινή κρίση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στις 24 Σεπτεμβρίου. EPA/NIKOS CHALKIADAKIS




Περίπου 70.000 Βρετανούς επηρεάζει η απόφαση της Βρετανίας να εντάξει από τα ξημερώματα της Τετάρτης επτά ελληνικά νησιά στη λίστα υποχρεωτικής καραντίνας.

Τα νησιά που μπαίνουν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Οι νέοι περιορισμοί σημαίνουν ότι όσοι επιστρέφουν από τα νησιά αυτά στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, και τίθενται σε ισχύ από τις 6:00 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ένας Βρετανός τουρίστας θέλει να αποφύγει την 14ημερη καραντίνα θα πρέπει να έχει επιτρέψει προ της συγκεκριμένη ημερομηνίας στην πατρίδα του, ή σε κάθε περίπτωση να επισπεύσει τις διακοπές του εφόσον δεν θέλει η καραντίνα να φτάσει ως τον… Οκτώβριο.

Η αλλαγή αυτή κατέστρεψε τις διακοπές  περίπου 70.000  Βρετανών στα επτά αυτά ελληνικά νησιά, αναφέρει η Daily Mail.

Ωστόσο τα περιορισμένα αεροπορικά δρομολόγια καθιστά πρακτικά αδύνατη την έγκαιρη επιστροφή όλων, ενώ πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρουν ότι στη σχετική λίστα θα προστεθούν και άλλα νησιά την επόμενη Πέμπτη, χωρίς όμως κανένα να αφαιρεθεί από την ίδια λίστα.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες  ζητούν τη δημιουργία αεροπορικών διαδρόμων για ένα διάστημα, προκειμένου οι τουρίστες να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε άλλα νησιά με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο ή και άλλες χώρες.

Χθες μιλώντας στη βρετανική Βουλή, ο υπουργός Γκραντ Σαπς ανέφερε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων  στα νησιά ήταν «πολύ υψηλά» ώστε να εξαιρεθούν.

Ωστόσο, και παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, η βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει τις πιέσεις για την επιβολή καραντίνας συνολικά στην Ελλάδα.

«Όταν μία περιοχή έχει φυσικά σύνορα, όπως ένα νησί, για παράδειγμα, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά και αυτό μας δίνει μια πραγματική ευκαιρία», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας. Μάλιστα, όπως είπε, η ταξιδιωτική πλατφόρμα, σε συνδυασμό με τα τεστ κορωναϊού και την ιχνηλάτηση, δίνουν καθαρή εικόνα για την προέλευση των μολύνσεων. Ως εκ τούτου, η Βρετανία εφαρμόζει από σήμερα (χθες) νέα πολιτική για τα νησιά.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από DAILY MAIL

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Τρίτη: Μποφόρ στο Αιγαίο-Ενισχύεται το μελτέμι την Τετάρτη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: