Απ΄ όλα έχει ο μπαξές: 200 καταλήψεις στα σχολεία ακόμη και με αίτημα κατά της αγοράς των Rafale…

File Photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερη κατάληψη σε λύκειο της Θεσσαλονίκης,ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ




Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματα πολλά και διάφορα, από την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών.

Υπάρχει όμως ένα αίτημα που… ξεχωρίζει: Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», στη λίστα διεκδικήσεων των μαθητών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με εκπροσώπους γονέων, αλλά και την ΟΛΜΕ, συμπεριλαμβάνεται και το… γνησίως εκπαιδευτικό αίτημα της μη αγοράς των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Και επίσης υπάρχει κατάληψη με αίτημα κατά του ενδεχομένου στράτευσης στα 18.

Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας καλεί σήμερα όλους τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία, με θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και την προσπάθεια κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Αχαΐας και της Μαγνησίας.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις καταλήψεις επισήμανε ότι «εξετάζονται μέτρα ώστε να μη γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Επιτέλους, το αυτονόητο: Σάββατα οι εκλογές υπηρεσιακών συμβούλων-Δεν θα κλείνουν τα σχολεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: