Αντιστροφή ρόλων από Ερντογάν: Θέλουμε διάλογο, δεν δίνουμε σημασία στις προκλήσεις Μακρόν…

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία θα δώσει όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται στη διπλωματία και θα λύσει τα θέματα μέσω διαλόγου με τρόπο που να ευνοεί όλες τις πλευρές, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα απαντώντας σε ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter – τόσο στην γαλλική όσο και την τουρκική γλώσσα – είχε καλέσει την Τουρκία να αρχίσει έναν “υπεύθυνο διάλογο” για την Ανατολική Μεσόγειο και είχε σχολιάσει πως μάλλον η Αγκυρα “φαίνεται να έλαβε το μήνυμα” για ενδεχόμενες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση εφόσον δεν αποκλιμακώσει την ένταση.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, o Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει σημασία στις διαρκείς προκλήσεις, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα μπαίνει στη διαδικασία του διαλόγου με αποφασιστικό και ώριμο τρόπο.

“Με αυτό το πνεύμα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα των υδάτων μας και ακόμα και το τελευταίο κομμάτι των εδαφών μας μέχρι τέλους” σημειώνει ο Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι χθες η Αγκυρα είχε κατηγορήσει εκ νέου τον Μακρόν ότι ρίχνει “λάδι στη φωτιά” στην Ανατολική Μεσόγειο και δυσκολεύει την επίλυση των προβλημάτων.

Με πληροφορίες από DailySabah

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έκθεση – κόλαφος: 36.000 άνθρωποι σέρνονται στα δικαστήρια στην Τουρκία για “προσβολή” του Σουλτάνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: