Αν δεν τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες η ΕΕ θα λάβει μέτρα, διαμήνυσε στον Ερντογάν η Πρόεδρος της Κομισιόν

File Photo: Επικοινωνία Αναστασιάδη με την επικεφαλής της Κομισιόν, είχαν στις 23/9/2020. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντησή τους. Photo via ΚΥΠΕ




Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και τερματισμός των παρανόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα, διαμήνυσε στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Η κ. φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διαμήνυσε στον κ. Ερντογάν «πως αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και τερματισμός των παρανόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών για αποκλιμάκωση της κρίσης».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Ενημέρωση ΕΚΛ για έκνομες ενέργειες Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ από Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: