Αμείωτες οι ροές στον Έβρο: Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Σουφλί-Τί ζητούν από τον Παναγιωτόπουλο [videos]

FILE PHOTO: Στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Τα σοβαρά προβλήματα στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου με την παρουσία δεκάδων και πολλές φορές εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι όμως μόνο… βολτάρουν ανενόχλητοι, όπως και οι διακινητές, αλλά κλέβουν από ζώα, τα οποία σφάζουν για να φάνε, μέχρι… μηχανάκια, συνεχίζονται δυστυχώς με αμείωτο ρυθμό.

Μπορεί το περασμένο Σάββατο, μετά από τα συνεχή δημοσιεύματα του Evros-news.gr να οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στα Πομακοχώρια, με εντολή όπως μαθαίνουμε του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου Πασχάλη Συριτούδη, αλλά στάλθηκαν στα ορεινά χωριά… δυο διμοιρίες των ΜΑΤ.

  • Μα δεν μιλάμε για τις… Καστανιές ή το ποτάμι, ώστε οι οι αστυνομικοί των διμοιριών να αποκρούσουν και να αποτρέψουν εισβολή. Πως να κυνηγήσουν τους μετανάστες μέσα στα δάση της περιοχής αυτοί που στάλθηκαν; Τελικά… μάζεψαν καμιά 30αριά που εντόπισαν, αλλά οι πολλοί είχαν δει τις κλούβες και φρόντισαν να εξαφανιστούν.

Κι από την επόμενη ημέρα, προχθές Κυριακή δηλαδή, πάλι τα ίδια.

Χθες όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου αλλά και των άλλων χωριών (Ρούσσα, Σιδηρώ, Γονικό κ.α) δεκάδεςμετανάστες πήγαν να κλέψουν ζώα και να τα σφάξουν για να μαγειρέψουν στις υπαίθριες κουζίνες που στήνουν. Όπως έγινε και πριν λίγες ημέρες με δυο κατσίκια στο ίδιο χωριό και τότε το κατάφεραν.

Επίσης, πήγαν να κλέψουν ένα μηχανάκι στο Μεγάλο Δέρειο, έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους που τους κυνήγησαν και μετά από ψάξιμο βρήκαν τον πρόχειρο καταυλισμό που κοιμόταν.

Μάλιστα τηλεφώνησαν στην αστυνομία και όταν αυτοί εμφανίστηκε, αρκετοί άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από την περιοχή.

  • Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύει το Evros-news.gr, με δεκάδες να περνούν δίπλα από τους κτηνοτρόφους και να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα όπως βλέπετε και λένε οι κάτοικοι, κανένας τους δεν είναι Σύριος, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί και Ιρανοί.

Η αστυνομία εντόπισε τελικά και συνέλαβε περίπου 25μετανάστες, αλλά οι πολλοί πρόλαβαν και έφυγαν. Απλά οι αστυνομικοί όταν τους οδήγησαν οι κάτοικοι στα σημεία που τους είχαν εντοπίσει, βρήκαν μόνο τα διάφορα αντικείμενα που είχαν παρατήσει.

Γι’ αυτό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ζητούν την λήψη πιο δραστικών μέτρων. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όταν επισκεφθεί την περιοχή του Σουφλίου για το θέμα της 7η Ταξιαρχίας και του Στρατοπέδου Προβατώνα.

Σκέφτονται να ζητήσουν την επανασύσταση και επαναδραστηριοποίηση του Στρατιωτικού Κλιμακίου εντοπισμού και σύλληψης των λαθρομεταναστών, το οποίο υπήρχε μέχρι πριν λίγους μήνες και ήταν αρκετά αποτελεσματικό. Όμως καταργήθηκε με απόφαση, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, του Ταξίαρχου κ.Συριτούδη.

Με πληροφορίες από evros-news.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από νησιά: Φτάνουν στο Λαύριο πάνω από 700 άτομα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal