Άγκυρα κατά πάντων: Επίθεση στη Βιέννη για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας

File Photo: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA/TURKISH FOREIGN MINISTER PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Αβάσιμες χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τις κατηγορίες της αυστριακής κυβέρνησης εναντίον της χώρας για δραστηριότητες κατασκοπείας στην Αυστρία, υποστηρίζοντας ότι “πρόκειται για ισχυρισμούς που προέρχονται από αντιτουρκικούς κύκλους”.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι απορρίπτει “τους αβάσιμους ισχυρισμούς” υποστηρίζοντας ότι “είναι προφανές ότι προέρχονται από αντιτουρκικούς κύκλους”.

Οι δηλώσεις που έγιναν, προσθέτει, έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι η αυστριακή πολιτική δεν κατάφερε να απελευθερωθεί από τον φαύλο κύκλο της λαϊκιστικής ρητορικής και της εμμονής κατά της Τουρκίας. “Αυτή η κατάσταση διαταράσσει την ειρήνη της τουρκικής κοινότητας, που ζει στην Αυστρία, και βλάπτει τις σχέσεις Τουρκίας – Αυστρίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε την αυστριακή κυβέρνηση να μην επιδιώκει τεχνητή ατζέντα, χρησιμοποιώντας την Τουρκία για ρηχούς και εγχώριους πολιτικούς υπολογισμούς, αλλά να ενεργεί με τη σοβαρότητα ενός κράτους και με κοινή λογική και να συμμετέχει σε ειλικρινή συνεργασία”, καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ναι μεν αλλά, από Κιλιτσντάρογλου: Αποβίβαση στρατιωτών στο Καστελόριζο δε γίνεται αποδεκτή-Δεν θέλουμε πόλεμο με Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: