“Αδειάζει” ο Τσακαλώτος τον Τσίπρα στα περί “πολιτικού απατεώνα” και αντιδρά ο Πολάκης

File photo: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου




Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσφάτως αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα», άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με έμφαση ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες» διότι αυτή «η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο και δεν είναι πειστική»

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «tvxs», ο πρώην υπουργός υποστήριξε –χωρίς να κατονομάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Και εξήγησε: «Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης».

«Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική»  προσθέτει.

«Οι θεσμοί του καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων της εκκλησίας και των πολιτικών κόμματων, αποτελούν πολύ σκληρά καρύδια και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης» καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Η αντίδραση Πολάκη: Να το φωνάζουμε!

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, προκάλεσε η κριτική Τσακαλώτου. Ο κ.Πολάκης  μέσω του λογαριασμού του στο Facebook παραθέτει – όπως αναφέρει –  «τρανταχτά παραδείγματα απατεώνων» ενώ προσθέτει ότι « πρέπει κατά τη γνώμη μου να τους το φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα!!».

«ΕΥΚΛΕΙΔΗ: ειδα την ανάρτηση σου. Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ που πρέπει ,κατά τη γνώμη μου να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!», αναφέρει ο κ.Πολάκης.

Διαβάστε όλα τα ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γιατί “χάθηκε” απ’ τις οθόνες μας ο Σωτήρης Τσιόδρας; Διαφωνίες και υπερεργασία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: