Συναγερμός από τα 18 κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι – 69χρονη κατέληξε στο «Σωτηρία»

File Photo: To νοσοκομείο “Σωτηρία” ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συναγερμός από πολλά κρούσματα κορονοϊού σε ένα ακόμα γηροκομείο, αυτή τη φορά στο Μαρούσι, έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 18 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι στη δομή, εκ των οποίων οι 8 μεταφέρθηκαν ήδη στην Παμμακάριστο, ενώ οι άλλοι 10 πιθανότατα θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.

Τα κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις δομές που είναι σε εξέλιξη.
Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν προχθές και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους.

Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλοι ηλικιωμένοι, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ– και δύο νέες δυσάρεστες ειδήσεις καταγράφηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr μία ακόμη γυναίκα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Πρόκειται για μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την πανδημία φτάνει τους 274. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό πως επτά κρούσματα κορωναϊού εντοπίστηκαν σε κλειστή δομή, σε γηροκομείο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα επτά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στο Μαρούσι ήταν όλα ασυμπτωματικά. Συγγενείς των ηλικιωμένων έμαθαν την Τετάρτη ότι οι ηλικιωμένοι είναι θετικοί στον κορωναϊό και μεταφέρονται στην κλινική Παμμακάριστο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr που επικαλείται το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη για το OPEN TV, τα τεστ που έγιναν σε ηλικιωμένους στο Μοσχάτο βγήκαν αρνητικά.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και συμμετοχή του ΕΟΔΥ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required