21 χρόνια από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη: Σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού

File photo: 21 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού και σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού, χαρακτηρίζει τον Γιάννο Κρανιδιώτη το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσε για τα 21 χρόνια από τον θάνατό του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σημειώνει ότι ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός και σπουδαίος διπλωμάτης, το έργο του οποίου συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ένα πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού. Σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση τον Ελληνισμό ενώ ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Σήμερα, 21 χρόνια από τον θάνατό του, και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνισμό, οι ιδέες και το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης στις αδιάλειπτες προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και υπεράσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στα σχολεία του Καστελλόριζου η Πρόεδρος: Η μάσκα δείχνει ότι είστε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: