16 νεκροί στρατιώτες και 100 τραυματίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Επιβολή στρατιωτικού νόμου από το Αζερμπαϊτζάν

Εθελοντές της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνονται για να φύγουν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 27 Σεπτεμβρίου 2020. EPA, MELIK BAGHDASARYAN
Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα πως 16 στρατιώτες του σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των αρμενικών και αζερικών δυνάμεων για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για αστάθεια στον νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο για τους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ γνωστοποίησε ότι κατέστρεψε τέσσερα ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν, 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 10 τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Εξάλλου, το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, ενέκρινε την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές και πόλεις λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Το σχέδιο προβλέπει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού όπως και σε πόλεις όπως η Γκαντζά και το Γκοϊγκόλ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες Reuters-Sputnik-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

“Ρουκέτα” στη φωτιά του Ναγκόρνο Καραμπάχ: O Ερντογάν υπόσχεται στήριξη στο Μπακού! – Η Αρμενία προειδοποιεί την Άγκυρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal