10 νέα κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο, σε σύνολο 2.164 εργαστηριακών διαγνώσεων

Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Στην Κύπρο εντοπίστηκαν 10 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, από σύνολο 2.164 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.600.

Τα 3 από τα 10 περιστατικά εντοπίστηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων. Το πρώτο άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό από Αγγλία στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 11 Σεπτεμβρίου ανέπτυξε συμπτώματα (μυαλγίες). Το δεύτερο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων. Για το τρίτο άτομο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, διότι δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις της Ομάδας Ιχνηλάτησης προς το παρόν.

Άλλα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση. Το πρώτο άτομο αφορά επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το δεύτερο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες. Το τρίτο άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία.

Επίσης, 2 περιστατικά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας. Το ένα άτομο παραπέμφθηκε στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Είναι επίσης στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες από το cluster που αριθμούσε 9 άτομα. Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει τη δειγματοληψία πριν ενημερωθεί ότι η επαφή του είναι θετική στον ιό. Για το δεύτερο άτομο δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ώρα, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα τηλεφωνήματα της ομάδας ιχνηλάτησης.

Τα υπόλοιπα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου επιβατών πτήσεων. Το πρώτο άτομο είναι ρωσικής καταγωγής που ζει στην Κύπρο. Επέστρεψε από την Μόσχα στις 18 Σεπτεμβρίου και δεν έχει συμπτώματα. Το δεύτερο άτομο είναι ινδικής καταγωγής και επέστρεψε από την Ινδία μέσω Γερμανίας στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έχει συμπτώματα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 121 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
Από 86 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
Από 1.326 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Από 211 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν 101 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 319 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής COVID-19.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Να σταλεί ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία καλεί την ΕΕ ο Υπ. Αμυνας της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: