Ζέστη στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και 6άρια στο Αιγαίο

Τρία φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020. Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ηλιοφάνεια και ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μέγιστες θερμοκρασίες έως 37-38 βαθμούς τοπικά προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι, ενώ περιμένουν να σημειωθούν και όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά και βόρεια ορεινά με τους ανέμους βόρειους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτική Μακεδονίας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα την ημέρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στη Θράκη ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και στα ανατολικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα έχουμε αύριο Τρίτη

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες.
Το βράδυ πιθανώς τα φαινόμενα θα είναι στη Μακεδονία κατά τόπους ισχυρά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από αργά το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και meteo.gr

Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα και οι οριστικές ημερομηνίες έναρξης της σχολικής χρονιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: