Ξιφουλκεί ο Ερντογάν: Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στις κυρώσεις και τις απειλές

File Photo: O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Photo via Twitter/ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις προκλήσεις ή τις απειλές κυρώσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη της Ριζούντας.

Η Τουρκία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο, ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος.
Σχετικά με την ενεργειακή εκμετάλλευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δικαιολογείται πλήρως βάσει τόσο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας όσο και των υφιστάμενων συνθηκών.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του πλοίου μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του έως την 23η Αυγούστου.

Όπως δήλωσε, η μοναδική λύση είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP-dpa-Anadolu-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Φαίνεται πως ενοχλήθηκε ο… Σουλτάνος από τα τεκταινόμενα των τελευταίων 24ώρων και σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ξαναπήρε το γνωστό του παραληρηματικό μονοπάτι των προκλήσεων. Μόνο που αυτή τη φορά ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το enikos.gr ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε απειλές τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ορούτς Ρέις και τος ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλούμενο τη Sabah, τονίζει πως ο Ερντογάν μιλώντας σε δείπνο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, AKP, ο είπε χαρακτηριστικά: “Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 23 Αυγούστου και αν κάποιος παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία, θα κάνουμε ο,τι είναι απαραίτητο”.

Σύμφωνα με tweet του κόμματός του ο Ερντογάν λέει πως “έχουμε μαλακώσει μέχρι σήμερα. Αλλά η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται…”.

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”.

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Με πληροφορίες από το enikos.gr και άλλες πηγές

Άρθρο – χαστούκι από τους Times του Λονδίνου για τον Σουλτάνο: Ζητούν παρέμβαση του ΝΑΤΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required