Ξεκινά τον Νοέμβριο παραγωγή εμβολίου στην Ρωσία: Η Ελβετία εντείνει τα μέτρα για να αποφύγει ακραίο lockdown

File Photo: Η Κίνα διαθέτει πέντε εμβόλια λέει η κυβέρνηση της χώρας. ΚΥΠΕ




Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου κατά του κορωναϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

“Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό”, είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα.

Μια ημέρα πριν, ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.

Οι περιορισμοί θα πρέπει να ενισχυθούν για να αποφευχθεί ένα αυστηρότερο lockdown αργότερα, λέει ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της πανδημίας στην Ελβετία

Η Ελβετία θα πρέπει να ενισχύσει τους περιορισμούς για να περιορίσει τα κρούσματα του κορονοϊού έπειτα από την έξαρση που παρατηρείται και προκειμένου να αποφύγει ένα αυστηρότερο lockdown μελλοντικά, ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα η Ελβετία έχει καταγράψει αύξηση των νέων κρουσμάτων μεγαλύτερη των 200 ημερησίως έπειτα από τα 35, κατά μέσον όρο, που ήταν ημερησίως τον Ιούνιο.

Ο Μάρτιν Άκερμαν, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας που παρέχει επιστημονικές συμβουλές στην ελβετική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και δεν έχει πολλές επιλογές.

“Θα πρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως για να εμποδίσουμε μια εκθετική αύξηση”, δήλωσε ο Άκερμαν στην εφημερίδα SonntagsZeitung.

“Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος δραστικών και κοστοβόρων περιορισμών. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση”, πρόσθεσε.

Η Ελβετία έχει άρει ένα μερικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί τον Μάρτιο όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει 35.000 ανθρώπους και προκαλέσει 1.797 θανάτους στη χώρα αυτή των 8, 6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Άκερμαν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της δύναμης κρούσης κατά του κορονοϊού χθες, δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πολιτικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις παρότι εξακολουθεί να απαγορεύει τις εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ο Άκερμαν, ο οποίος είναι ειδικός στην μικροβιολογία, είπε ότι θα πρέπει εκ νέου να περιοριστεί ο αριθμός των δημόσιων συγκεντρώσεων στα 100 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να πει κάποιος αν οι πολυάριθμες εκδηλώσεις πυροδοτούν την επιδημία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες Sputnik, Reuters
Μόσχα, Ρωσία, Γενεύη, Ελβετία

Στο μάτι του κορωναϊού η Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: