Ξεκάθαρη η προσπάθεια να πληγεί η Κύπρος, εκτιμά ο Νουρής για το δημοσίευμα του Al Jazeera

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής παραχωρεί συνέντευξη τύπου αναφορικά με το θέμα των πολιτογραφήσεων, Λευκωσίας 26 Αυγούστου 2020. ΓΤΠ, Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Τα τελευταία 24ωρα είμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας από το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο αφού πέτυχε να εξασφαλίσει απόρρητα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιτίθεται εναντίον της χώρας μας μέσω διαστρέβλωσης, παραπλάνησης και εντυπωσιασμού,

τόνισε την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής για το θέμα των δημοσιευμάτων του δικτύου για τις πολιτογραφήσεις.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νουρής είπε ότι “είναι ένα πράγμα η διερευνητική δημοσιογραφία, την οποία σεβόμαστε, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η προπαγάνδα που προμελετημένα στοχεύει να πλήξει τη χώρα πολιτικά και οικονομικά”.

Είπε ακόμη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών από την πρώτη στιγμή διερευνά όλες τις πληροφορίες που το Al Jazeera έχει δώσει στη δημοσιότητα.

  • “Την ώρα που η Κύπρος απειλείται και δίνει μια σημαντική πολιτική μάχη ενάντια στις επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας.
    Την ώρα που η χώρα μας απειλείται με στοχευμένη και οργανωμένη δημογραφική αλλοίωση με κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές, το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, που εδρεύει σε μια χώρα η οποία είναι γνωστή για τις φιλοτουρκικές της θέσεις και η οποία μόλις πρόσφατα στήριξε με 15 δισεκατομμύρια την οικονομία της Τουρκίας, επιχειρεί να πλήξει με διαστρεβλωμένες και παραπλανητικές πληροφορίες την Κυπριακή Δημοκρατία”, συνέχισε ο κ. Νουρής.
  • Είπε ακόμη ότι “για εμάς είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να πληγεί η Κύπρος λίγο πριν τη σημαντική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για θέματα μετανάστευσης και παραχώρησης ευρωπαϊκής υπηκοότητας”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι επιφυλάσσοντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση θέλει να τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν προτίθεται να είναι συμμέτοχη στο παιχνίδι προπαγάνδας και υπονόμευσης της χώρας μας.

“Με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να θωρακίζει το ΚΕΠ για τα αποδεδειγμένα σημαντικά οφέλη προς τον τόπο”, κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Το μήνυμα της Γαλλίδας ΥΠΑΜ για την “Ευνομία”: Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: