“Βόμβα” από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Ερντογάν φιλοξένησε τους “παγκόσμιους” τρομοκράτες” της Χαμάς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία της Χαμάς, την οποία η Αμερική χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Τα παραπάνω αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κυκλοφόρησε σήμερα και υπογράφει η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον είναι έντονα ενοχλημένη και εκνευρισμένη με αυτή την ενέργεια του Ταγίπ ερντογάν.

Η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών συνομιλιών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η εκπρόσωπος προσθέτει τα εξής:

Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμιοι τρομοκράτες.

Το αμερικανικό πρόγραμμα αμοιβής του υπουργείου Δικαιοσύνης αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά (σ.σ.: που συνάντησαν τον Ερντογάν) για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε λίγο

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Morgan Ortagus, Department Spokesperson

The United States strongly objects to Turkish President Erdogan hosting two Hamas leaders in Istanbul on August 22. Hamas is designated as a terrorist organization by the U.S and EU and both officials hosted by President Erdogan are Specially Designated Global Terrorists. The U.S. Rewards for Justice Program is seeking information about one of the individuals for his involvement in multiple terrorist attacks, hijackings, and kidnappings.

President Erdogan’s continued outreach to this terrorist organization only serves to isolate Turkey from the international community, harms the interests of the Palestinian people, and undercuts global efforts to prevent terrorist attacks launched from Gaza. We continue to raise our concerns about the Turkish government’s relationship with Hamas at the highest levels. This is the second time President Erdogan has welcomed Hamas leadership to Turkey this year with the first meeting occurring February 1.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: