«Βαθιά ανησυχία» για τη σύλληψη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τζίμι Λάι εκφράζουν Βρετανία και ΗΠΑ

Φωτογραφία που παρέχεται από την Apple Daily δείχνει τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και τον ιδρυτή της Apple Daily Jimmy Lai, (R), που συνοδεύεται από αστυνομικούς μέσα στα κεντρικά γραφεία της Apple Daily κατά τη διάρκεια μιας έρευνας μετά τη σύλληψη του Λάι στο σπίτι του στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας. EPA, APPLE DAILY




Τη «βαθύτατη ανησυχία» του για τη σύλληψη του μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Η σύλληψη αυτή είναι «μια ακόμη απόδειξη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ξεκοίλιασε τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ και τα δικαιώματα του λαού του» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εξάλλου, και η κυβέρνηση της Βρετανίας δηλώνει «ανήσυχη» για τη σύλληψη του Λάι, αλλά και άλλων έξι προσώπων σήμερα, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Είναι μια επιπρόσθετη απόδειξη ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Ο 71χρονος Τζίμι Λάι είναι ο ιδιοκτήτης του Next Media, του ομίλου στον οποίο ανήκουν η εφημερίδα Apple Daily και το περιοδικό Next, δύο τίτλοι που τάσσονται ανοικτά υπέρ της δημοκρατίας και επικρίνουν με σφοδρότητα το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Η ΕΕ καταδικάζει τη σύλληψη του εκδότη Τζιμι Λάι: Ζητά ελευθερίες για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: