Τσιόδρας: Η πανδημία συνεχίζεται γιατί κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα, αυξάνονται σε νεώτερες ηλικίες

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σε συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωναϊού, στο υπουργείο Υγείας, 4 Αυγούστου 2020. HELLAS JOURNAL




Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτό, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδιαλιά, σημειώνοντας πως σήμερα τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 120 και τόνισε την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής για την ανάγκη χρήσης μάσκας.

Επιπλέον τόνισε ότι οι ασπίδες υπολείπεται σε προφύλαξη της μάσκας.

Είπε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι θετικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί την Τετάρτη με τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες, καθώς τα κρούσματα κορωναϊού αυξάνονται.

Θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη για τον κορωναϊό με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

121 νέα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο: Κανένας θάνατος, πέντε σε πύλες εισόδου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: