Το τουρκικό ψέμα για το Kemal Reis: Τρεις επιλογές αποτροπής του Oruc Reis από την ηγεσία των Ε.Δ.

Πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Σε τακτικό επίπεδο η Ελλάδα έχει κερδίσει παρά την παραμονή μιας εβδομάδας του ORUC REIS στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα

Μπορεί η γείτονα Τουρκία να δημοσιεύει εικόνες από την φρεγάτα «KEMAL REIS» δίπλα στο σεισμογραφικό «BARBAROS» αλλά τα στίγματα στα ραντάρ άλλα δείχνουν…

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής η «λαβωμένη» με ρήγμα τριών μέτρων ΜΕΚΟ του Τουρκικού στόλου εντοπίζονταν κάπου στ’ ανοιχτά της Αττάλειας και παρέμενε εκεί μακριά από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

Στόχος των Τούρκων είναι κάποια στιγμή που θα την θεωρήσουν κατάλληλη η φρεγάτα να καταπλεύσει και να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό σε νότιο ναύσταθμο και μακριά από τον κόσμο.

Πάντως η προσπάθεια που κάνει το Τουρκικό Επιτελείο να εμφανίσει την «KEMAL REIS» ως ένα πλοίο που δεν έχει υποστεί το παραμικρό, αποσκοπεί στο να λειτουργήσει εμψυχωτικά προς το επίσης τσακισμένο προσωπικό του Τουρκικού στόλου διότι απέναντί τους έχουν την Ελληνική ναυτοσύνη που τους κάνει δύσκολη τη ζωή.

  • Το απόγευμα της Δευτέρας 17/08, το «Oruc Reis» κλείνει μια εβδομάδα παρέλασης εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο πάντοτε από τον μικρό στολίσκο που είχε ως επικεφαλής πλοίο την «KEMAL REIS».

Το ερευνητικό ακόμη και έρευνες να μην κάνει μπορεί να συλλέξει στοιχεία έστω και με μικρής έκτασης πόντιση των καλωδίων. Πάντως όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο Επιτελείο από τον τόπο της παραβίασης λένε και καθησυχάζουν πως έρευνες δεν μπορεί να πραγματοποιήσει.

Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία επιδιώκει να εξαντλήσει τις ημέρες της παράνομης ναυτικής οδηγίας κι έπειτα να δηλώσει έτοιμη για διάλογο. Για την Αθήνα ωστόσο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό το «ORUC REIS» να φτάσει ως την τελευταία ημέρα και ώρα εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Επιτελείο, από την πρώτη στιγμή είναι έτοιμο να αποτρέψει τις έκνομες ενέργειες των Τούρκων και σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει προς την πολιτική ηγεσία επιπλέον των τριών λύσεων αποτροπής.

Σε τακτικό επίπεδο εξηγούσαν στρατιωτικές πηγές οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κερδίσει στα σημεία κι αυτό το καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα οι Επιτελείς και τα πληρώματα των Τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σε επίπεδο εντυπώσεων φαίνεται ότι η πολιτική των κανονιοφόρων στα νερά της Αν. Μεσογείου πιάνει τόπο από την στιγμή όπου το ερευνητικό κάνει (υποτίθεται) την δουλειά που θέλει. Στο εσωτερικό της η Άγκυρα άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πει ότι κάνει και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχει παρουσιάσει.

Τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συσκέψεις ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά το περιστατικό με τις δυο φρεγάτες αλλά και με τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό.

  • Προσοχή Προσοχή Προσοχή…

Την ίδια στιγμή με σήμα προς όλες τις μονάδες επιφανείας του Στόλου, το Αρχηγείο τονίζει προς τα πληρώματα και τις βάρδιες της γέφυρας κάθε πλοίου ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί απέναντι σε ύποπτες κινήσεις των Τουρκικών πλοίων που αλλάζουν ρότα με σκοπό την πρόκληση ναυτικού ατυχήματος.

Ήδη η ναυτοσύνη και η εμπειρία έχουν φανεί στο Αρχιπέλαγος με ένα κρυφτό ανάμεσα στα  Ελληνικά πολεμικά πλοία και τα Τουρκικά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα Ελληνικά πολεμικά φροντίζουν να κρύβονται με διάφορους τρόπους.

  • Η συνέχεια γίνεται και πιο δυσάρεστη ως έκπληξη για τα Τουρκικά, διότι τα γαλανόλευκα πλοία ως δια μαγείας βρίσκονται στην «ώρα 6» των «κόκκινων».

Αυτό το ναυτικό παίγνιο είναι ένας ακόμη τρόπος που τσακίζει περισσότερο το γόητρο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς βλέπουν ότι την πραγματική γνώση και γνώσεις στην θάλασσα τις έχουν τα στελέχη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Χάσαμε την Kemal Reis, STOP: Οι Τούρκοι αναζητούν μάταια ρεβάνς για το τσακισμένο ηθικό τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: