Το TikTok ανοίγει κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία για τους χρήστες του στην Ευρώπη

File photo: tiktok.com




Το TikTok, η εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο που τελεί υπό την απειλή απαγόρευσής της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να ανοίξει στην Ιρλανδία το πρώτο του κέντρο δεδομένων στην Ευρώπη για τους χρήστες του στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, θα επενδύσει 420 εκατ. ευρώ στο κέντρο αυτό που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Έως τώρα, τα δεδομένα των χρηστών του αποθηκεύονται στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη.

  • Αυτή η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή όπου η εφαρμογή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, είναι στο επίκεντρο των οικονομικών και διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον κινεζικό όμιλο ByteDance προκειμένου να πουλήσει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το TikTok στη Microsoft ή σε άλλη αμερικανική εταιρία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το TikTok ότι χρησιμοποιείται από τις μυστικές κινεζικές υπηρεσίες για κατασκοπία.

Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιραζόταν δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και ανέφερε ότι τα κέντρα δεδομένων της βρίσκονται εκτός Κίνας.

Στη σημερινή του ανακοίνωση, το TikTok διαβεβαίωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις στην Ιρλανδία θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσουν τους χρήστες μειώνοντας τον χρόνο ανάρτησης των βίντεο.

Το TikTok έχει ήδη ομάδες στην Ιρλανδία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της για την προστασία δεδομένων για την Ευρώπη, τις οποίες προβλέπει να ενισχύσει στο μέλλον.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αποκωδικοποιούν οι επιστήμονες τις βιολογικές «υπογραφές» για τις χειρότερες περιπτώσεις Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: