Τελικός Champions League: Παρί Σ.Ζ. με Νεϊμάρ VS Μπάγερν Μονάχου με Λεβαντόφσκι στις 22:00

Απόψε στις 22:00 ο τελικός του Champions League στο γήπεδο της Λισαβόνας. Η φωτογραφία από τη χτεσινή τελευταία προετοιμασία των παικτών της PSG. EPA/Manu Fernandez / POOL




Ότι γράφτηκε γράφτηκε λένε οι ειδικοί. Τώρα η αλήθεια μέσα στο γήπεδο κι ας είναι άδειο λόγω των μέτρων για τον κορωναϊό. Κι όπως λέει και το αθάνατο τραγούδι “η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα” και όλα πια θα κριθούν στο γήπεδο.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας και θα μεταδοθεί απευθείας και ελεύθερη μετάδοση, από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ Sports, απόψε στις 22:00. Ο αγώνας θα μεταδοθεί επίσης από το ERTFLIX σε live streaming, ενώ από το ert.gr θα υπάρξει μετάδοση με live blogging.

Τα… καρέ της Παρί και το βαυαρικό τρεμπλ

Πρωταθλητές Γαλλίας εναντίον πρωταθλητών Γερμανίας με τις δύο ομάδες να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν κάθε τρόπαιο που διεκδίκησαν φέτος. Η Παρί έχει ήδη τον τίτλο της Ligue 1, που διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και αυτούς του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ. Με το Τσάμπιονς Λιγκ κάνει… καρέ! Από την άλλη, οι Βαυαροί θέλουν το τρεμπλ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Η Μπάγερν Μονάχου θα αγωνιστεί σε τελικό μετά από επτά χρόνια, για ενδέκατη φορά στην ιστορία της διεκδικώντας την κούπα για έκτη φορά. Η Παρί είναι πρωτάρα σε τελικό. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια που θα αναμετρηθούν Γάλλοι με Γερμανούς στον τελικό!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης αποκλείοντας στους «16» τη Ντόρτμουντ και κατόπιν, στο φάιναλ-8 της Πορτογαλίας, την Αταλάντα και τη Λειψία. Από την άλλη, η Μπάγερν απέκλεισε στη φάση των «16» την Τσέλσι και κατόπιν… διέλυσε με 8-2 τη Μπαρτσελόνα, σε μια ιστορική βραδιά, και επικράτησε και της Λιόν στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάγερν έγραψε ιστορία, καθώς από τη δημιουργία του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1992-93 έγινε η δεύτερη ομάδα που φτάνει έως τον τελικό μόνο με νίκες. Την αρχή είχε η Μίλαν όταν έφτασε (έχασε 1-0 από την Μαρσέιγ) έως τον τελικό πανηγυρίζοντας μόνο νίκες, αλλά το σύστημα ήταν διαφορετικό.

Ο Λεβαντόφσκι μπορεί απόψε να φτάσει τα ρεκόρ των Κρόιφ και Ρονάλντο

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει τελικά απόψε (22:00) τη δυνατότητα, στον τελικό της Λισαβόνας κόντρα στην Παρί ΣΖ, των Νεϊμάρ και Μπαπέ, να κερδίσει το Champions League. Ο επιθετικός της Μπάγερν, που δεν είχε παίξει σε τελικό από το 2013, όταν έχασε φορώντας τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενάντια στην ομάδα που αγωνίζεται τώρα, μπορεί επίσης να γράψει Ιστορία, φτάνοντας σε δύο ρεκόρ του Γιόχαν Κρόιφ και του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo.
Εάν η Μπάγερν κατακτήσει το Champions League, ο Λεβαντόφσκι θα το κατάφερνε ως ο πρώτος σκόρερ και των τριών διοργανώσεων που κέρδισαν οι Βαυαροί, κάτι που έκανε ο ίδιος ο Κρόιφ με τον Άγιαξ.

Στη σεζόν 1971-72, ο «ιπτάμενος Ολλανδός» ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Eredivise με 25 γκολ, στο ολλανδικό Κύπελλο με τρία γκολ και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με πέντε.

Ο Πολωνός επιθετκός έχει κατακτήσει τη Bundesliga και το γερμανικό Κύπελλο και είναι πρώτος σκόρερ (31 γκολ στο πρωτάθλημα και έξι στο Κύπελλο), ενώ στο Champions League κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 15 γκολ του. Αν κατακτήσει το τρόπαιο τότε θα φτάσει τον Κρόιφ.

Επίσης ο Λεβαντόφσκι μπορεί επίσης να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφαία διοργάνωση. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε 17 γκολ την σεζόν 2013-14, δύο περισσότερα από όσα έχει ο επιθετικός της Μπάγερν.

Μπεκενμπάουερ: «Θα δούμε ένα υπέροχο τελικό που είναι 50-50»

Ο «Κάιζερ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, θρύλος της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ, περιμένει ένα υπέροχο τελικό, ανάμεσα στους Βαυαρούς και την Παρί ΣΖ (23/8-22:00), σημειώνοντας πάντως ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μοιρασμένες:

«Περιμένω έναν καλό τελικό που είναι 50-50. Θα χρειαστεί επίσης λίγη τύχη», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος του Μπάγερν, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου. «Παρακολούθησα αγώνες της Παρί ΣΖ. Πρέπει να πω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα . Ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω αδυναμίες στους Παριζιάνους και περιμένω ότι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτός θα είναι ο πιο σκληρός αγώνας στο Champions League φέτος. Ελπίζω ότι και οι δύο ομάδες δεν θα δείξουν υπερβολικό σεβασμό μεταξύ τους και ότι θα μπορέσουν να παίξουν όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα. Αν ναι, θα δούμε έναν υπέροχο τελικό. Ποια ομάδα είναι φαβορί; Νομίζω ότι είναι 50-50. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεστε επίσης λίγη τύχη. Αν είναι στο πλευρό του Μπάγερν Μονάχου, θα κερδίσει και θα είμαι χαρούμενος.»

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πληροφορίες από sdna.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα / Βαρκελόνη, Ισπανία / Μόναχο, Γερμανία

Είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά ώστε να έχω συμμετοχές στα παιχνίδια, δηλώνει ο Τσιμίκας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: