Ταρακουνήθηκε η Βηρυτός: Μεγάλες εκρήξεις στην περιοχή του λιμανιού, φόβοι για δεκάδες τραυματίες [videos]

Φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό τηλέφωνο που δείχνει μεγάλο μέρος του λιμανιού της Βηρυτού μετά την τρομερή έκρηξη. EPA/WADEL HAMZEH




Ταρακουνήθηκε πριν λίγη ώρα η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού, καθώς σημειώθηκε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός μεγάλων εκρήξεων.

Οι πρώτες πληροφορίες που επικαλούνται CNN και Reuters αναφέρουν ότι πηγή των εκρήξεων ήταν μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη κροτίδων κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού. Την είδηση αυτή μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ένα τεράστιο  σύννεφο καπνού κάλυψε μεγάλο μέρος της περιοχής ως αποτέλεσμα των εκρήξεων. Την ίδια ώρα έσπευδαν επιτόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με  πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το “Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων” [AFP] υπάρχουν «δεκάδες τραυματίες».

Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τα τζάμια κατοικιών έσπασαν.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

«Τα κτίρια τρέμουν», έγραψε στο Twitter ένας κάτοικος της πόλης, προσθέτοντας ότι «έσπασαν όλα τα τζάμια» του διαμερίσματός του.

Περισσότερα σε λίγο

HJ με πληροφορίες από CNN, Reuters, AP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: