Τα πάρτι, τα ποτά και τα ξενύχτια προκάλεσαν αύξηση των κρουσμάτων: Το “δράμα” της Μυκόνου!

Μία άποψη από τη Μύκονο, που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Yiannis Skoulas




Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς τα πάρτι και οι μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να αποτελούν πηγή διασποράς του ιού, γράφει η εφημερίδα The Sun, (κείμενο Anna Colley).   

Αξιωματούχοι του Εθνικού Οργανισμού Υγείας έχουν επισκεφτεί το νησί και υποβάλλουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε τεστ για τον κορονοϊό. Την Πέμπτη οι ελληνικές αρχές έκλεισαν ένα από τα πιο δημοφιλή beach bar του νησιού για 60 ημέρες και επέβαλαν στους ιδιοκτήτες πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Περισσότερα από 80 άτομα έχουν υποχρεωθεί σε αυτό-περιορισμό. Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ζήτησε την παρουσία υγειονομικού προσωπικού έπειτα από ανησυχίες για συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας από bar και nightclubs.

«H προστασία της δημόσιας υγείας δεν αποτελεί απλά καθήκον αλλά και προαπαιτούμενο για την διατήρηση της καλής εικόνας της χώρας και του νησιού διεθνώς», δήλωσε.

Όλο και περισσότερα ελληνικά νησιά αναφέρουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ τους προηγούμενους μήνες δεν είχαν κανένα. Τα Ιόνια νησιά, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, τα οποία επισκέπτονται Βρετανοί έχουν καταγράψει κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Το ίδιο και η Κρήτη, η Λέσβος, η Ρόδος, η Χίος και η Εύβοια.

Στον Πόρο επιβλήθηκε τοπική καραντίνα αφού 13 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό. Την Παρασκευή το νούμερο αυξήθηκε σε 30. Στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων εδώ και εβδομάδες, με 149 νέα κρούσματα, το υψηλότερο ποσοστό από τις 26 Απριλίου.

Παρόλα αυτά οι Βρετανοί εξακολουθούν να πηγαίνουν για διακοπές, ειδικά μετά την απαγόρευση ταξιδιών από την Βρετανία προς την Ισπανία.

Ο κορυφαίος σύμβουλος της Ελλάδας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόρδας είπε: «Πρέπει να υπάρξει μεγάλη επιφυλακή σε μια ενδεχόμενη  αύξηση. Η κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να τεθεί εκτός ελέγχου. ρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή από όλους».

ΠΗΓΗ: Mykonos feared to be epicentre of Greece coronavirus spike as officials investigate ‘super spreader’ raves

Εντείνονται οι φόβοι ότι ένα δεύτερο κύμα κορωναϊού βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: