Τα καλώδια της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας άπλωσε το Oruc Reis: Η επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων

File Photo: Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis. συνοδεύεται από πολεμικά πλοία στην περιοχή του Καστελόριζου. Φωτογραφία via Twitter, @tcsavunma




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Περισσότερα Ελληνικά πλοία κοντά στο ερευνητικό
-Αγχώνονται οι Τούρκοι για το που είναι τα 214
-Θα’ χει κι άλλους «γύρους» το έργο του Oruc Reis
-Δημιουργία τετελεσμένων κι όχι έρευνες ο στόχος της Άγκυρας

Με το Oruc Reis να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ουδείς εφησυχάζει στο ελληνικό Επιτελείο, με τους αξιωματικούς να έχουν παρατάξει τον στόλο γι’ ακόμη μια φορά με μαεστρία, αναμένοντας παράλληλα το νεύμα από την πολιτική ηγεσία, ώστε να θέσουν σε εφαρμογή επιπλέον στάδια των αποτρεπτικών σχεδίων τους, τα οποία δεν θ’ αρκεστούν στην εκπομπή μηνυμάτων από τον ασύρματο.

  • Την ίδια ώρα, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, κάνουν λόγο για αύξηση των μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή που επιχειρεί να κινηθεί το τουρκικό σεισμογραφικό, το οποίο περιστοιχίζεται από έναν μικρό στολίσκο φρεγατών, κορβετών αλλά και ενός Τουρκικού υποβρυχίου.

Το νέο τουρκικό έργο του Oruc Reis μπορεί να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα έλεγαν ανώτατοι αξιωματικοί και απαιτείται μεγάλη υπομονή και διατήρηση της αυξημένης ετοιμότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο στην επίμαχη περιοχή της navtex αλλά και σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους.

Χαρακτηριστικό του άγχους που είχαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του πλου του ερευνητικού και των πολεμικών πλοίων συνοδείας ήταν μήπως στην περιοχή βρίσκονται εν καταδύσει ελληνικά υποβρύχια τύπου 214.

Ο τρόμος του τουρκικού Επιτελείου αποτυπώνεται μάλιστα στις παραβιάσεις της Δευτέρας με τις 14 από αυτές να έχουν γίνει από τουρκικά ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού που δεν σταμάτησαν να πετούν στη συγκεκριμένη περιοχή, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των υποβρύχιων φαντασμάτων του Ελληνικού στόλου.

  • Βήμα προς βήμα η Αθήνα προς τον δρόμο της νομιμότητας

Στο Επιτελείο υπάρχει ψυχραιμία διότι οι πάντες καταλαβαίνουν το σενάριο στο οποίο επιχειρεί να παρασύρει η Τουρκία τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε στη συνέχεια το θερμό επεισόδιο να εξελιχθεί όπως εκείνη θέλει.

Όπως έλεγαν ανώτατες πηγές η Αθήνα έχει αποφασίσει να προχωρήσει βήμα προς βήμα στον δρόμο της νομιμότητας μέχρι να φτάσει στην έσχατη λύση. Όμως μπορεί τον πρώτο λόγο να τον έχει η διπλωματία αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι χωρίς την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, η διπλωματία είναι ανίσχυρη.

Το γεγονός πως τα ηχοβολιστικά καλώδια του Oruc Reis δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους, δεν απέχει από την αλήθεια.

  • Δημιουργία τετελεσμένων ο στόχος της Άγκυρας

Ωστόσο η Τουρκία με την πόντιση των καλωδίων δημιουργεί μια «μεσοβέζικη» κατάσταση. Από την μια πλευρά πετυχαίνει την πολυπόθητη για εκείνη αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας επί της υφαλοκρηπίδας που έχει αξιώσεις εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ από την άλλη προχωρά σε μια εντελώς ανούσια έρευνα που δεν έχει τίποτα σε ερευνητικό επίπεδο να της προσφέρει.

Ενδιαφέρεται όμως η κυβέρνηση Ερντογάν να πάρει στα χέρια της χαρτιά που να της φέρνουν αποτελέσματα ερευνών για υδρογονάνθρακες ή μήπως τελικά το μόνο που θέλει είναι η υλοποίηση των επεκτατικών βλέψεων που διατηρεί κατά της χώρας μας;

Οι πράξεις και η ουσία δείχνουν ότι Νο1 στόχος είναι η υφαρπαγή θάλασσας και Ελληνικής κυριαρχίας κι αν τώρα το πετύχει αυτό, οι ορέξεις της είναι σίγουρο, όπως τονίζουν Επιτελείς, ότι θα μετακινηθούν γεωγραφικά και σε άλλα σημεία της Ελληνικής επικράτειας που πολλές φορές έχει θέσει υπό αμφισβήτηση με ποικίλους τρόπους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis: Έριξε καλώδια αλλά δεν κάνει έρευνες, έντονη κινητικότητα, η «κόκκινη» γραμμή για την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: