Στις φλόγες οι Μυκήνες: Εκκενώθηκε προληπτικά ο αρχαιολογικός χώρος από την Πυροσβεστική [video]

File photo: Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ




Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή των Μυκηνών, καθώς η φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, προσέγγισε και τον αρχαιολογικό χώρο σε ορισμένα σημεία χωρίς ωστόσο να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Πενήντα έξι πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν εκ περιτροπής ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ, απομακρύνθηκαν, για καθαρά προληπτικούς λόγους, επισκέπτες και εργαζόμενοι του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάτρα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προληπτικά προχώρησε η Πυροσβεστική σε εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες στην Αργολίδα έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα και οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως μετέδωσε το ethnos.gr Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη. Για τη φωτιά έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και arcadiaportal.gr

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: