Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων: Αυστηρούς κανόνες ζητούν οι λοιμωξιολόγοι, νέα σύσταση ΠΟΫ για παιδιά και μάσκες

File Photo: Απολύμανση δημοτικού σχολείου στον δήμο Αθηναίων. Στο Μεσολόγγι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Τα παιδιά «δεν είναι υπερμεταδότες του κορωνοϊού» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προσθέτοντας ότι ο δείκτης R δεν θα αυξηθεί από τα παιδιά αλλά από συμπεριφορές και χαλαρότητα των μεγάλων, όπως αυτές οι συμπεριφορές που επέδειξαν κάποιοι το καλοκαίρι.

Μιλώντας στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, και εξηγώντας πότε θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα τα παιδιά, είπε τα εξής:

– Τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα μόνο όταν συγχρωτιστούν, όταν δηλαδή πλησιάσουν άλλα παιδιά

– Τα παιδιά στα σχολεία θα λειτουργούν σε ομάδες

– Οι τάξεις δεν θα συγχρωτίζονται με άλλες τάξεις

– Τα διαλείμματα θα είναι ξεχωριστά

Νέα σύσταση από ΠΟΥ

Χθες ο ΠΟΥ γνωστοποίησε ότι τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορονοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Διεργασίες στο Υπ. Παιδείας

Οι διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συνεχιζονται. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν τις εισηγήσεις των ειδικών. Γι’ αυτό και έγινε δεκτή η πρόταση της Επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την εισήγηση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Ερωτηματικό παραμένει, πάντως, τι θα γίνει με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη ‘Ανοιξη, και το εάν –και πώς– θα έχει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Με πληροφορίες από OPEN, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κορωναϊός στην Ελλάδα: 209 κρούσματα και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: