Στη Βηρυτό η κυπριακή αποστολή συνδρομής στο Λίβανο: Σε αναμονή για αποτελέσματα covid-19 [video]

Η κυπριακή αποστολή αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες προς αναζήτηση τραυματιών, αγνοουμένων και νεκρών, σε μια πόλη που μοιάζει να είναι εμπόλεμη. Φιλελεύθερος




Εν αναμονή βρίσκεται η κυπριακή αποστολή που μετέβη την Τετάρτη στη Βηρυτό για να συνδράμει στις έρευνες προς αναζήτηση τραυματιών και αγνοουμένων μετά τις ισχυρότατες εκρήξεις που έπληξαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στη Βηρυτό με δύο ελικόπτερα είναι σε αναμονή προκειμένου να έχουν το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Βρίσκονται, όπως, είπε με την ελληνική αποστολή και αναμένουν, κάτι για το οποίο πιέζουν και οι αρχές του Λιβάνου, καθώς υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ικανοποίηση Αρχηγού Αστυνομίας

Την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση και προθυμία των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συνδράμουν τον Λίβανο, εκφράζει, μέσω του προσωπικού λογαριασμού το στο Twitter, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

«Η #cyprus_police και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ακόμη μια φορά συνδράμει με αποστολή στο εξωτερικό. Εκφράζω την ικανοποίηση της Ηγεσίας για την άμεση ανταπόκριση και προθυμία των μελών μας», γράφει στο tweet του ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας, με πενταμελή ομάδα της ΕΜΑΚ και μέλη της ΜΜΑΔ, καθώς και οκτώ σκύλους ιχνηλάτες, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την πληγείσα Βηρυτό.

Η κυπριακή αποστολή αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες προς αναζήτηση τραυματιών, αγνοουμένων και νεκρών, σε μια πόλη που μοιάζει να είναι εμπόλεμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμα και για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον γειτονικό Λίβανο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κύπρος: Στέλνει στο Λίβανο ελικόπτερα, ιατρικό εξοπλισμό και σκύλους ιχνηλάτες, με μέλη ΕΜΑΚ και MΜΑΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: