Στη Γερμανία ο Ναβάλνι μετά από πολύωρα παζάρια με τους Ρώσους γιατρούς

To ειδικά διαμορφωμένο σκάφος που μεταφέρει τον Ναβάλνι. EPA/KIRA YARMYSH /




Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών που μεταφέρει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι απογειώθηκε το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας για τη Γερμανία, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το αεροσκάφος-ασθενοφόρο μεταφέρει τον Ναβάλνι, που βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», τη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και μια ομάδα γερμανών γιατρών, έπειτα από ένα 24ωρο μπραντεφέρ για τη διακομιδή του στη γερμανική επικράτεια.

Χθες, οι γιατροί του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών της πόλης Όμσκ στη Σιβηρία, όπου νοσηλευόταν ο Αλεξέι Ναβάλνι, δηλωσαν εν τέλει ότι δεν έχουν αντίρρηση να μεταφερθεί ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αυτό δεν θα γίνει τώρα αμέσως αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε ο Καλινίτσενκο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι είχε δηλώσει ότι το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και Γερμανοί γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του Ναβάλνι είναι παρακινδυνευμένη και ότι ο Ναβάλάνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Παράλληλα δήλωσε ότι κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση κατά τη διάρκεια του ιατρικού συμβουλίου, εννοώντας ότι και οι Γερμανοί γιατροί είχαν την ίδια άποψη.

Ωστόσο αργότερα, η γερμανική οργάνωση ακτιβιστών Cinema for Peace Foundation που έστειλε το αεροσκάφος για να μεταφέρει τον Ναβάλνι στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί γιατροί που ταξίδεψαν την περασμένη νύχτα με προορισμό την πόλη Oμσκ για να μεταφέρουν τον Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι στο Βερολίνο για θεραπεία δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια και άμεσα αεροπορικώς.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ομσκ, Ρωσία

Χημική βιομηχανική ουσία εντόπισαν στον Ναβάλνι λέει το υπουργείο Εσωτερικών

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: