Στη 1.00 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

File Photo: Στιγμιότυπο από ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, δεν άλλαξε πόστο κανένας υπουργός καθώς τα νέα πρόσωπα που εισήλθαν στην κυβέρνηση κατέλαβαν θέσεις υφυπουργών ενώ ο υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυκαλάκης αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές: Τρία νέα πρόσωπα και δύο αναβαθμίσεις στο κυβερνητικό σχήμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: