Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα: Έσπερ και Φενγκέ μίλησαν στο τηλέφωνο μετά από πέντε μήνες

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. EPA, MICHAEL REYNOLDS, POOL




Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την “αποσταθεροποιητική” δραστηριότητα του Πεκίνου κοντά στην Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας Γουέι Φενγκέ, όπως ανακοίνωσε χθες το πεντάγωνο.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά, που οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών μίλησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

  • Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία πραγματοποιήθηκε, καθώς οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα επιδεινώθηκαν σοβαρά κατά τη χρονιά που διανύουμε σε μία σειρά από θέματα. Μεταξύ αυτών, η διαχείριση της εξάπλωσης του κορονοϊού από το Πεκίνο, η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei, οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά και η επιβολή της νέας νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας από το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.

“Ο υπουργός Έσπερ γνωστοποίησε επίσης τη σημασία που έχει η συμμόρφωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες του, αλλά και η τήρηση [από το Πεκίνο] των διεθνών υποχρεώσεων της Κίνας,” όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν, προσθέτοντας ότι το τηλεφώνημα είχε διάρκεια μιάμισης ώρας.

Με πληροφορίες από Reuters, από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
Ν.Χ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ ο Καναδάς μετά την “απαράδεκτη” απόφαση Τραμπ για νέους δασμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: