«Σκαμπάζουν οι γυναίκες μαθηματικά»; Η διπλά απαράδεκτη ανάρτηση ενός πρώην υπουργού Παιδείας

File Photo: Κ. Γαβρόγλου και Ν. Κεραμέως κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπ. Παιδείας. ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δεν ανήκει στις πολιτικές παρουσίες που περιμένεις να γράψουν μια τέτοια χοντράδα. Το διέπραξε όμως.Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Παιδείας -και καθηγητή Πανεπιστημίου0 Κώστα Γαβρόγλου.

Ιδιότητες που καθιστούν δπλά απαράδεκτη την τοποθέτησή του.

Τι έκανε ο κ. Γαβρόγλου;

Στην προσπάθειά του να επικρίνει τις ανακοινώσεις Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων ολίσθησε σε ένα σεξιστικό σχόλιο, εντελώς ανάρμοστο προς τις ιδιότητές του, γράφοντας στο Facebook.

«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά.
Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως».

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά.

Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Γαβρόγλου στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

H αιτία της ένστασής του ήταν η εικόνα που θα δείτε παρακάτω.

Αρκετά κουτοπόνηρα, είναι η αλήθεια, το Υπ. Παιδείας, την ημέρα των  ανακοινώσεων για το άνοιγμα των σχολείων συμπεριέλαβε στο υλικό που διένειμε μια υποσημείωση ότι ο Μ.Ο μαθητών ανα τάξη στην Επικράτεια είναι 17.

Σα να λέει «μην ανησυχείτε, τα παιδιά δεν θα είναι το ένα πάνω στο άλλο».

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς βεβαίως ότι ο Μέσος όρος είναι αυτό λέει η λέξη: Μέσος όρος. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όλα τα σχολεία της Επικράτειας έχουν 17 μαθητές ανά τάξη…

Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν,…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Γαβρόγλου στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Ομως από εκεί και πέρα το να χρεώνεις την κουτοπονηριά του Υπ. Παιδείας στο καφενειακό «στερεότυπο» (το οποίο αναπαράγεις μάλιστα) ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν μαθηματικά, επειδή απλά τυγχάνει η επικεφαλής του Υπουργείου να ειναι γυναίκα, αυτό είναι φάουλ πρώτου μεγέθους.

Το οποίο έκανε, μάλιστα, πολύ χειρότερο με την δεύτερη, (ο θεός να την κάνει) «επανορθωτική» ανάρτησή του ο κατά τα άλλα ευγενής κύριος Γαβρόγλου.

Κρίμα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Ο Δένδιας συνεχάρη τον ΠΑΟΚ μέσω twitter για τη νίκη – πρόκριση επί της Μπεσίκτας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: