Συνεχίζει ο Δένδιας το μπαράζ διπλωματικών επαφών για τουρκική παραβατικότητα: Επέστρεψε από Ισραήλ

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΞ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ




Επιστρέφοντας από το Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό B. Netanyahu και τον ομόλογό του G. Ashkenazi και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Pompeo και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές , θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris van Hollen και Bob Menendez, στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Δένδιας από Ισραήλ: Η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για Αν. Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: