Συνεχίζεται η συλλογή βοήθειας για το Λίβανο στην Κύπρο: Το “ΙΚΑΡΙΑ” έφθασε στην Βηρυτό

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη επιβλέπει τη φόρτωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Λίβανο, σε πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Λεμεσός 11 Αυγούστου 2020. ΚΥΠΕ / ΓΤΠ/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝ Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη επιβλέπει τη φόρτωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Λίβανο, σε πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Λεμεσός 11 Αυγούστου 2020.




Ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 14 Αυγούστου, η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, για βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Εξάλλου, το πρώτο φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία συγκεντρώθηκε για να σταλεί στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και το οποίο μεταφέρθηκε με το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ, έφτασε χθες βράδυ στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου και σήμερα θα αρχίσει η εκφόρτωση του.

Το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου 2020, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 9 Αυγούστου 2020, μεταφέροντας Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων. Την Τρίτη το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού, όπου φορτώθηκαν γύρω στους 70 τόνους, κυρίως με ξηρή τροφή, ιατρικό και άλλο εξοπλισμό, με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Κυβέρνηση του Λιβάνου, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναχώρησε με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, Γιάννης Γιαννάκη, είπε ότι το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ έφθασε χθες το βράδυ στον προορισμό του και σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία εκφόρτωσης του φορτίου στο Λιμάνι της Βηρυτού.

Σε ερώτηση ότι η Κύπρος συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά, ο κ. Γιαννάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Συντονιστικό Κέντρο, είπε ότι ως την Παρασκευή, 14 Αυγούστου, θα συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής, και την άλλη εβδομάδα θα συσκευαστούν και θα σταλούν στο Λίβανο.

Ερωτηθείς για τον τρόπο αποστολής των νέων πακέτων, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι για τον τρόπο αποστολής τους βρίσκονται σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα προβεί σε σχετικές ενέργειες.

«Να δούμε και τι άλλο θα χρειαστεί, αναλόγως των αιτημάτων, διότι είναι με αιτήματα που δίνεται η βοήθεια. Και αναλόγως της διεθνούς βοήθειας και των αναγκών θα δούμε τι άλλο μπορεί να χρειάζεται», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσοι τόνοι ειδών ξηράς τροφής έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι είναι μεγάλος ο όγκος που μαζεύτηκε μέχρι στιγμής σε όλες τις πόλεις και σημείωσε ότι «σίγουρα θα είναι άλλοι 70 τόνοι, υπολογίζω, η όλη αυτή βοήθεια που συνεχίζεται να μαζεύεται».

Τα σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής για βοήθεια προς το Λίβανο έχουν ως ακολούθως:

  • Λευκωσία – Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Κρατική έκθεση Λευκωσία, (Μετά το ΚΕΠ, επόμενη είσοδος αριστερά, στο βάθος στο περίπτερο 59), Ωράριο: 9.00 -17.00, Δευτέρα έως Παρασκευή, Τηλ. 22524414.
  • Λεμεσός – Δήμος Λεμεσού, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού, Οδός: Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη), Ωράριο: 8.00 -15.00, Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Λάρνακα – Δήμος Λάρνακας, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης- Οδός Τάσος Μητσόπουλος, (περιοχή Μακένζη, απέναντι από παγωταρίες), 8.30 έως 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Παραλίμνι – ΚΕΠΑ ‘’Άγιος Χριστόφορος’’, Οδός: 50 Αγίου Νεκταρίου, Ωράριο: 7.30 -14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Πάφος – Δήμος Πάφου – Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής, Ωράριο: 8.00 – 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή, Τηλ. 80006362.

Τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους και σύμφωνα με τα αιτήματα της Κυβέρνησης του Λιβάνου. Τα είδη αυτά είναι: Κονσέρβες (όλων των ειδών), Δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, Αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ -Δήμητρα Νικολάου
Λευκωσία, Κύπρος

Κούσιος: Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα όπως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: