Συναγερμός στην Κύπρο: «Σαφάρι» ελέγχων από την Αστυνομία για τον κορωναϊό

15 νέα κρούσματα κορωναϊού την Κυριακή στην Κύπρο. φωτογραφία , πηγή, ΚΥΠΕ




Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωναϊού στην Κύπρο, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν συνεχείς εφόδους για την τήρηση των μέτρων προστασίας και την ανάσχεση της νόσου στον γενικό πληθυσμό.

Το μεσημέρι της Κυριακής (02/08) το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, τα 10 από τα οποία εντοπίζονται σε σύνολο 611 δειγμάτων που ελήφθησαν από την επρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου. Στον εν λόγω έλεγχο αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 άτομα.

Από 132 δείγματα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 204 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων οι οποίοι επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.139.

Tην ίδια ώρα, εντατικούς ελέγχους και εφόδους πραγματοποιεί η Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι υπάρχει τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου. Το τελευταίο 24ωρο μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν 1.300 ελέγχους σε σημεία σε όλες τις επαρχίες και προέβησαν συνολικά σε 105 καταγγελίες, για παραβάσεις της νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκε η πόλη της Λεμεσού, αλλά και η Λευκωσία, ενώ μεγάλος αριθμός καταγγελιών καταγράφηκε και στην πόλη της Λάρνακας. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας από διάφορα πρόσωπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Η Άγκυρα θέλει εφ΄όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα: Απαιτεί συζήτηση με ξένες εταιρείες για κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: