Συμπληρώνει το ρόστερ του το τριφύλλι ενόψει νέας αγωνιστικής περιόδου

File Photo: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να ανεβάζει… στροφές για τη συμπλήρωση των κομματιών που λείπουν από το ρόστερ του και δη από τα άκρα της άμυνάς του. Μετά την συμφωνία με τον Αργεντινό δεξιό μπακ Φακούντο Σάντσες και την επικείμενη άφιξή του στην Αθήνα για τις υπογραφές στο διετές συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» -αλλά και τις πληροφορίες από την Πορτογαλία που ανέφεραν πως υπήρξε «αναθέρμανση» στο… φλερτ με τον Ντιόγο Βιάνα της Μπράγκα- ο Τσάβι Ρόκα έχει στραφεί (και) στο αριστερό άκρο της «πράσινης» άμυνας.

Εκεί, όπου αναζητείται ο «διάδοχος» του Εμάνουελ Ινσούα, με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή και την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη λίστα του Ρόκα βρίσκονται κι άλλες δύο περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει εδώ και λίγο καιρό κι έχει μελετήσει με προσοχή, συγκεντρώνοντας αναλυτικά στοιχεία.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Αργεντινό Γκαμπριέλ Ρόχας, ο οποίος ανήκει στη Σαν Λορένζο και δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί της έως το επόμενο καλοκαίρι (2021). Ο 23χρονος μπακ, που προέρχεται από τις ακαδημίες της αργεντίνικης ομάδας, αγωνίστηκε την περσινή σεζόν ως δανεικός στην Πενιαρόλ της Ουρουγουάης, μετρώντας 22 συμμετοχές και 2 ασίστ.

Από τον Ιούλιο επέστρεψε στη Σαν Λορένζο και γενικά τα τελευταία χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε «γεμάτες» χρονιές. Δεν είναι εύκολος «στόχος» διότι δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως σε λίγους μήνες θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνος του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι αυτό προσφέρει ένα μικρό πλεονέκτημα σε όποιον κινηθεί για τον αποκτήσει.

Η δεύτερη περίπτωση από την αγορά της Λατινικής Αμερικής αφορά έναν Βραζιλιάνο, τον Ζούνιορ Ταβάρες της Σάο Πάολο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον βραζιλιάνικο σύλλογο έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2021 (ενάμιση χρόνο ακόμα).

Μετά από ένα πέρασμα δύο ετών από τα γήπεδα της Ευρώπης, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο ως δανεικός στη Σαμπντόρια (μόλις 3 ματς) κι άλλον ένα χρόνο στην Πορτιμονένσε της Πορτογαλίας (18 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ) επέστρεψε στη Βραζιλία, όμως η Σάο Πάολο αναζητά ήδη ομάδα για να τον παραχωρήσει.

Με τον Ρόκα να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την περίπτωσή του, χωρίς ωστόσο, να έχει κάνει ακόμα επίσημη κίνηση προς τον σύλλογο της Βραζιλίας, πέρα από μία πρώτη «βολιδοσκόπηση» προς την πλευρά του Ταβάρες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αρνητικά τα νέα τεστ για Covid-19 στον ΠΑΟΚ: Συζητήσεις με Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Παναθηναϊκό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: