Συμφωνία της Πολιτείας Παρανά της Βραζιλίας με τη Μόσχα για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

File photo: Εμβολιασμός κατά της Covid EPA, SIPHIWE SIBEKO




Η Πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 που σύμφωνα με τη Μόσχα είναι έτοιμο να μπει στην αγορά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το ρωσικό εμβόλιο, με την ονομασία Sputnik-V βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, καθώς η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμο, την ώρα που άλλες φαρμακοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν ακόμη τις κλινικές δοκιμές τους.

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι αναμένει «με ανυπομονησία» να αναλύσει τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του Sputnik-V. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε χθες ότι η τελική φάση των δοκιμών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 εθελοντών, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη.

«Ο ΠΟΥ είναι σε επαφή με τους επιστήμονες και τις ρωσικές αρχές και περιμένει ανυπόμονα να μελετήσει τις λεπτομέρειες των δοκιμών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός. «Η επιτάχυνση της έρευνας για ένα εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται ακολουθώντας τις προκαθορισμένες διαδικασίες για κάθε στάδιο, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε εμβόλιο που θα παραχθεί τελικά θα είναι ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό», συνέχισε ωστόσο ο ΠΟΥ.

Μέχρι τώρα, η Ρωσία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς μελέτες για τα αποτελέσματα των ερευνών της, που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Για διάθεση εμβολίου κορωναϊού από το φθινόπωρο μιλάει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: