Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Χαιρετίζει το κοινοβούλιο της Λιβύης-Θα παρεμποδίσει τις φιλοδοξίες Ερντογάν

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ με στρατιωτικά στελέχη του Εθνικού Λιβυκού Στρατού. Φωτογραφία via Twitter, @LNA2019M




Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ταλάλ Αλ Μιχουμπ, χαιρέτισε το Σάββατο την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, η οποία ορίζει τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις που προβλήθηκαν στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι «Λιβύη Al-Hadath», ο Al-Mihoub δήλωσε ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και θα παρεμποδίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας ( Το GNA) είναι άκυρο.

  • «Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και της Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντισταθμίσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διεκδικήσει ένα μερίδιο», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry δήλωσε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν υπογράψει συμφωνία για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Σούκρι είπε ότι η συμφωνία στοχεύει να επιτρέψει στην Αίγυπτο και την Ελλάδα να μεγιστοποιήσουν το όφελος από τους μεγάλους φυσικούς πόρους στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από libyareview.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, μεταδίδει το Bloomberg: Τέλος το “διπλωματικό διάλειμμα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: