Σήμερα ανακοινώνεται το λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα: Τα επικρατέστερα ονόματα

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από το Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, STR




Σήμερα αναμένεται άνευ απροόπτου να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες η κυβέρνηση βαφτίζει «μίνι αναδιάρθρωση».

«Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε χθες ο Στ. Πέτσας σχετικά ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1.

Η έμφαση και η στόχευση του ανασχηματισμού αναμένεται σε κάθε περίπτωση να πέσει στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου , σύμφωνα με την «Καθημερινή», πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση, πιθανόν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, του κ. Σκυλακάκη, που είναι ήδη ο άτυπος επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής. Οπως γίνεται αντιληπτό, τα βλέμματα στρέφονται στους υφυπουργούς.

Πλην της κάλυψης των θέσεων του κ. Θωμά και του κ. Κράνη, αναμένεται νέος υφυπουργός και υπό τον κ. Σκυλακάκη, με το όνομα του κ. Σκάλκου, αρμοδίου για το ΕΣΠΑ, να είναι ένα βασικό σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι. Σε θέσεις υφυπουργών πιθανόν να προαχθούν και κάποιοι γενικοί γραμματείς, όπως για παράδειγμα συζητείται για την κ. Σδούκου και την κ. Λοΐζου.

Παράλληλα αναμένεται και η δημιουργία δομής που θα φέρει τον τίτλο «βιομηχανία», εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον σημερινό υφυπουργό κ. Παπαθανάση να είναι ο επικρατέστερος να το αναλάβει. Στο τραπέζι προς αξιοποίηση υπάρχουν και ονόματα βουλευτών.

Ενδεικτικά συζητούνται οι: Σπήλιος Λιβανός, Σταύρος Κελέτσης και Γιάννης Μπούγας που τα πήγε εξαιρετικά ως πρόεδρος της Προανακριτικής. Παράλληλα, συζητείται και η είσοδος κάποιων γυναικών, με τα ονόματα της κ. Κεφάλα από τα Γιάννενα και της κ. Ράπτη εξ Αθηνών να είναι υπό συζήτηση. Από τους πρωτοεμφανιζόμενους, συζητείται ο Γιώργος Κώτσηρας, δικηγόρος στο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο News Google

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορθωτικές αλλαγές, όχι ανασχηματισμός δήλωσε ο Πέτσας: Συνεχίζει τις επαφές ο πρωθυπουργός, αναμένονται ανακοινώσεις

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: