Σημάδια υποχώρησης της πανδημίας στην Αυστραλία:΅Επίκεντρο παραμένει η Βικτόρια

Ένας κάτοικος του Hambleton House μεταφέρεται σε όχημα μεταφοράς ασθενών από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 17 Αυγούστου 2020. EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, η οποία έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της τρέχουσας φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 179 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον χαμηλότερο αριθμό τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και πλέον.

Οι απολογισμοί των τελευταίων ημερών εντείνουν την αισιοδοξία που εκφράζουν οι αρχές, που εκτιμούν ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μελβούρνη και η απόφαση να κλείσουν τομείς της οικονομίας της Βικτόριας απέτρεψαν την εξάπλωση στην υπόλοιπη χώρα.

Μία ημέρα νωρίτερα, είχαν καταγραφεί 240 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Καταγράφηκαν άλλοι εννέα θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 13 την προηγουμένη.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού συνολικά στην Αυστραλία ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε τουλάχιστον 471 νεκρούς επί συνόλου 24.000 και πλέον μολύνσεων. Οι αριθμοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από εκείνους που έχουν καταγράψει άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορία από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Η πανδημία απειλεί 100 εκατομμύρια ανθρώπους με συνθήκες ακραίας φτώχειας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: