Σύλληψη 19 ατόμων που ύψωσαν λάβαρο των Ταλιμπάν σε πάρκο της Τεχεράνης

File Photo: Ανδρας των Ταλιμπάν στα βουνά έξω από την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ. EPA, JAWAD JALALI μέσω ΚΥΠΕ




Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε 19 ανθρώπους με την κατηγορία ότι ύψωσαν λάβαρο των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια μιας συνάθροισης σε πάρκο της Τεχεράνης, με την ευκαιρία της γιορτής του Αΐντ αλ-Άντχα, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι ύψωσαν το λάβαρο των Ταλιμπάν σε αυτήν τη συγκέντρωση» στο πάρκο Μελάτ, την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Χοσεΐν Ραχιμί.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, πολλοί Αφγανοί συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη θρησκευτική γιορτή. Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ραχιμί είπε ότι οι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν εκείνοι που «έφεραν το λάβαρο, τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο και τις έστειλαν σε εχθρικά μέσα ενημέρωσης». Οι υπόλοιποι είναι ξένοι υπήκοοι που βρίσκονται παράνομα στο Ιράν και πρόκειται να απελαθούν. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Ιράν και το Αφγανιστάν έχουν σύνορα μήκους άνω των 900 χιλιομέτρων και οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν ανέκαθεν περίπλοκες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 3,5 εκατομμύρια Αφγανοί, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο είναι πρόσφυγες, ζουν σήμερα στο Ιράν.

Το Ιράν στήριζε ανέκαθεν τους σιίτες του Αφγανιστάν, τη μειονότητα των Χαζάρα, που διώχθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν οι σουνίτες Ταλιμπάν είχαν καταλάβει την εξουσία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βαριές κατηγορίες από Λουκασένκο στη Ρωσία: Σχεδίαζε «σφαγή» στο Μινσκ ενόψει των εκλογών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: