Εισηγήσεις για μάσκα στα σχολεία, τεστ στους φοιτητές και σενάρια για πρώτο κουδούνι τέλη Σεπτεμβρίου

File Photo: Απολυμαντικό χεριών τοποθετημένο στην έδρα σε τάξη δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια απολύμανσης, στην Αθήνα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και προληπτικών εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, το σενάριο αυτό ήδη συζητείται στους κόλπους των αρμοδίων επιστημόνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κοτανίδου ανέφερε ότι η συζήτηση που έχει γίνει στην επιτροπή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και εάν χρειαστεί, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας, να ανοίξουν με υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα, ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες, και στο Δημοτικό» είπε, διευκρινίζοντας πως αυτές θα πρέπει να είναι είτε υφασμάτινες είτε χειρουργικές.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, η κυρία Κοτανίδου ανέφερε ότι η πρόταση που μελετούν οι κοινωνιολόγοι είναι οι φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια σε όσες περιπτώσεις απαιτείται φυσική παρουσία αλλά υπάρχει προβληματισμός με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό καθώς, όπως είπε, οι φοιτητές (ηλικιακά) ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υπάρχει η σκέψη οι φοιτητές να κληθούν σε προληπτικά τεστ προτού προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας και τις εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων.

Ωστόσο υπάρχουν και σενάρια αναβολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καθώς η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες, πιθανόν να αλλάξει το σκηνικό και στα σχολεία.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος in.gr από την πλευρά των επιστημόνων κάνουν λόγο για πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, κι αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, η πρόταση συζητήθηκε μάλιστα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το εάν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικώς, ή θα υπάρξει αναβολή, κάτι που δεν φέρεται να επιθυμεί το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Σκάι, In.gr

Αυξάνονται τα νοσοκομεία που θα νοσηλεύουν περιστατικά κορωναϊού: Με απόφαση Κικίλια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: