Σε τζαμί μετατρέπει και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη: Νέα κατάπτυστη ενέργεια από τον Σουλτάνο

File Photo:Ο Ταγίπ Ερντογάν έξω απ’ την Αγία Σοφία. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Λίγες μέρες μετά τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και τις διεθνείς αντιδράσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε νέα κατάπτυστη ενέργεια και μετατρέπει επίσης σε τζαμί περίφημη Μονή της Χώρας, με τα σπουδαία μωσαϊκά.

Το μοναστήρι χτίστηκε τον 6ο αιώνα, το 534 μ.Χ., και είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης. Τώρα όπως αναφέρει το ethnos.gr και η Μαρία Ζαχαράκη με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως γίνεται μουσουλμανικό τέμενος.

Η Μονή της Χώρας ήταν μεσαιωνική βυζαντινή εκκλησία την οποία κοσμούν τοιχογραφίες της Δευτέρας Παρουσίας του 14ου αιώνα οι οποίες θεωρούνται πολύ σημαντικές για τον Χριστιανισμό.

Σημειώνεται πως η μονή που είχε μετατραπεί σε μουσείο πριν από 74 χρόνια, βρίσκεται στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.

Το μοναστήρι χτίστηκε τον 6ο αιώνα, το 534 μ.Χ., και είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης. Το κτήριο μετατράπηκε σε τζαμί το 1511, όπως και η Αγία Σοφία, μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Η Μονή της Χώρας χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί για 434 χρόνια και μετατράπηκε σε μουσείο το 1945 με υπουργική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση μετατροπής του Μουσείου Καριγιέ (Μονής της Χώρας) σε τέμενος έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την αμφιλεγόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, αναγνωρισμένου μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ σε τέμενος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Με πληροφορίες από ethnos.gr από ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλες πηγές

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Bloomberg: Φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα η έκπληξη που υποσχέθηκε ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: