Ρωσία: Το αργότερο αρχές Νοεμβρίου η πρώτη παρτίδα εμβολίου για τον covid, από το κέντρο “Βέκτορ”

File photo via EPA, SEM VAN DER WAL




Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού από το ερευνητικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας “Βέκτορ” στη Ρωσία μπορεί να είναι ο διαθέσιμη στο τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε στο κανάλι Russia-24 ο επικεφαλής του τομέα για τις ζωονοσογόνες μολύνσεις και τη γρίπη Αλεξάντερ Ριζίκοφ.

Το ερευνητικό κέντρο αναμένει την εγγραφή του εμβολίου τον Οκτώβριο. Η τρίτη φάση των τεστ για αυτό θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.

“Σε ό,τι αφορά τη μαζική παραγωγή, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε άμεσα τη δυνατότητα αυτή, και ήδη κάνουμε κάποιες προετοιμασίες. Κατ` αρχήν η πρώτη παρτίδα του εμβολίου μπορεί να διατεθεί αμέσως μετά την εγγραφή. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο”, ανέφερε ο Ριζίκοφ.

Το εμβόλιο τυγχάνει δοκιμής σε μια ομάδα 100 εθελοντών. Ο πρώτος έχει ήδη απολυθεί από το νοσοκομείο όπου παρέμεινε για 23 ημέρες υπό παρακολούθηση. Ο Ριζίκοφ είπε πως όλοι όσοι εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα και μόνο έξι εθελοντές είχαν ορισμένες παρενέργειες από το εμβόλιο, και συγκεκριμένα παραπονέθηκαν για μυϊκούς πόνους στο σημείο όπου έγινε η ένεση.

“Έξι στους εκατό είναι ένα μικρό ποσοστό”, ανέφερε.

Ο Ριζίκοφ ελπίζει ότι μια έκθεση για τη δεύτερη φάση των κλινικών τεστ θα οριστικοποιηθεί μέχρι τα μέση Σεπτεμβρίου. Όλοι οι εθελοντές θα μείνουν υπό παρακολούθηση για πάνω από 280 μέρες.

“Τα τεστ δεν έχουν ολοκληρωθεί. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε για πόσο θα διαρκεί η ανοσία”, ανέφερε. Ελπίζουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό όχι λιγότερο από ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης”, επεσήμανε.

Εκτίμησε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να γίνεται ετήσια, αλλά΄το κέντρο “Βέκτορ” πραγματοποιεί έρευνες και για άλλες επιλογές εμβολιασμού”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Tass
Ρωσία/ΜΟΣΧΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΠΟΥ: Το τεστ κορωναϊού στον ευρύ πληθυσμό δεν είναι πάντα χρήσιμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: