Ρεκόρ επταετίας για τους μετακλητούς υπαλλήλους του δημοσίου τομέα

FILE PHOTO: Δημόσια υπηρεσία @amna_news




Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η πρόσληψη μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις του δημοσίου τομέα , σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε τη χώρα με 1.710 μετακλητούς υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες θέσεις.

Στα τεσσεράμισι χρόνια μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο μέγιστος αριθμός τους κατεγράφη τον Απρίλιο του 2019 όταν έφτασαν τους 2.739. Εναν χρόνο και έναν μήνα μετά, τον Μάιο του 2020, οι μετακλητοί έφτασαν τους 2.817, αριθμός-ρεκόρ επταετίας, καθώς από τον Ιανουάριο του 2013 δεν έχει καταγραφεί υψηλότερος.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, εμπειρογνώμονας δημόσιας διοίκησης και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, θέτει ζήτημα δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας στις προσλήψεις μετακλητών, σημειώνοντας πως «στο ξεκίνημα της νυν κυβέρνησης, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2019, οι μετακλητοί αυξήθηκαν κατά 1.107 άτομα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, καθ’ όλα τα έτη της, αύξησε κατά 1.722 τον αριθμό των μετακλητών (32 άτομα τον μήνα), ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά, όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία (τουλάχιστον κατά το διάστημα 2013 – 2015), αύξησε κατά 33 τους μετακλητούς υπαλλήλους συνολικά (σχεδόν ένας τον μήνα)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τους περισσότερους μετακλητούς φέρονται να έχουν προσλάβει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Πολιτική Προστασία (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) καθώς και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

Εγνατία Οδός: Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: