Προβληματισμός για την πανδημία: Αυξάνονται τα κρούσματα διεθνώς

File Photo: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πραγματοποιούν δοκιμές επιχρίσματος σε εργαστήριο δοκιμών COVID-19 στο Ναμούρ του Βελγίου. EPA, OLIVIER HOSLET




Στην Ιταλία συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων, αφού το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν εννιακόσια σαράντα επτά νέα περιστατικά και εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η Ισπανία κατέγραψε 3.650 κρούσματα του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ένας αριθμός αυξημένος από τα 3.349 που διαγνώστηκαν πριν από μία ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 386.054. Το υπουργείο γνωστοποίησε, επίσης, ότι 125 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 7 ημέρες.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής (αριθμός R) του κορονοϊού στην Αυστρία έχει αυξηθεί στο 1,31 και επίσης αύξηση κατά 9,9% παρουσιάζει ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES) στη Βιέννη.

Η Ελβετία κατέγραψε σήμερα, για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, περισσότερα από 300 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου, το οποίο εγείρει φόβους για την άφιξη ενός δεύτερου κύματος. Η χώρα, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, επλήγη σχετικά λιγότερο από την πανδημία του νέου κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Ιταλία. Η ελβετική κυβέρνηση δεν επέβαλε ποτέ τόσο αυστηρή καραντίνα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι όποιοι περιορισμοί ήρθησαν σταδιακά από τις 27 Απριλίου.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 4.586 νέα κρούσματα κορονοϊού, για τις τελευταίες 24 ώρες, αφότου η χώρα κατέγραψε, μία ημέρα πριν, αριθμό ρεκόρ για την περίοδο μετά την άρση της καραντίνας, στα 4.711. Το υπουργείο γνωστοποίησε επίσης ότι το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στη χώρα αυξήθηκε κατά 23, το τελευταίο 24ωρο, και ανέρχεται πλέον στους 30.503. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 1, στους 379, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ισραήλ έφθασε σήμερα επισήμως τα 100.000 και πλέον κρούσματα νέου κορονοϊού κι ενώ η κυβέρνηση πασχίζει να περιορίσει την αναζωπύρωση της επιδημίας. Βάσει του τελευταίου ημερήσιου απολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 1.496 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 100.716. Το Ισραήλ έχει καταγράψει 809 θανάτους μεταξύ του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Κορωναϊός στην Ελλάδα: 209 κρούσματα και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: