Πρώτη συνεδρίαση για τις ελληνικές προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης στο υπ. Ανάπτυξης

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για το Ταμείο Ανάκαμψης. photo: MinDevGR
Η πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), Δημήτρη Σκάλκου, του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, Γιάννη Κυριακού, του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα, του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάση Κυριαζή, της προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνάς Χατζηπέτρου, του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών(ΙΟΒΕ), Νίκου Βέττα και του ποέδρου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών(ΚΕΠΕ), Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εσωτερική σύσκεψή μας, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου, τον αναπληρωτή υπουργό, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρότασή μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου COVID-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε:

«Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συνεδριάσαμε σήμερα, προκειμένου να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το τόσο σημαντικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης θέλοντας να είμαστε εντός χρόνου και κυρίως να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να κερδίσει έδαφος και να πετύχει τους στόχους της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πάνω από 700.000 δηλώσεις ιδιοκτητών ακινήτων-Καμία παράταση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal